Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?

Rijschool Loeffen heeft voor jou de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem, neem dan gerust contact op! 

neem contact op

De meest gestelde vragen

Algemeen

Je kunt Rijschool Loeffen machtigen via www.mijn.cbr.nl 
– Log in met je DigiD; 
– klik op: machtig de rijschool; 
– vul je persoonlijke gegevens in; 
– vul bij rijschoolnummer 7349N0 in.

Om als weggebruiker aan het verkeer deel te nemen, is het van belang dat de bestuurder gezond is. Dat wil zeggen dat je zowel lichamelijk als geestelijk in staat moet zijn om de auto te besturen. Dat is voor ieders veiligheid van belang.  

Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring). Zonder ingevulde Gezondheidsverklaring kan er geen examen aangevraagd worden en kun je dus niet op examen. 

De Gezondheidsverklaring kan je invullen wanneer je inlogt in ‘Mijn CBR’. 

Ja, Rijschool Loeffen beschikt over de juiste verzekeringen zodat je onbezorgd de weg op kan!

Het rijschoolnummer van Rijschool Loeffen is 7349N0.

Rijlessen

Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. Vanaf 17 jaar mag je op praktijkexamen.

Ja, dat kan zeker. Het is echter prettiger om je theorie zo snel mogelijk te behalen. Zo gaan je rijlessen een stuk vlotter. Daarnaast moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie-examen voordat je tussentijdse toets (TTT) of praktijkexamen bij het CBR aangevraagd kan worden. 

Een rijles kan geannuleerd worden, mits dit 48 uur van tevoren gedaan wordt. Wanneer de les binnen 48 uur geannuleerd wordt, zullen we altijd zoeken naar een leerling die op jouw plaats kan. Wanneer dit niet lukt, wordt de les in rekening gebracht. 

Een rijles duurt 50 minuten. Er wordt gelest in blokken van 2 x 50 minuten. Zo heb je minder reistijd en haal je het meeste uit je rijles. Een totale lestijd van 100 minuten is een ideale lestijd en het beste voor je concentratie. In overleg kunnen er ook lessen van 150 minuten worden ingepland.

Je krijgt les in een Audi A3, voor zowel comfort als veiligheid. Lees meer over de lesauto. 

Jouw instructeur wordt Jeffrey Loeffen, rijinstructeur én rijschoolhouder. Lees meer over de rijinstructeur.

Ja, dat is mogelijk. Rijschool Loeffen biedt een spoedpakket aan. Bij tarieven vind je een spoedpakket (nummer 4). We bekijken samen hoe vaak en wanneer je wil lessen en wat op dat moment de geldende wachttermijn bij het CBR is.